tiistai 21. tammikuuta 2014

Kahden miehen loukussa - Ainoat oikeat


Aina tasaisin välein, etenkin sunnuntaisin, tekee mieli katsoa jotain kepeän kuplivaa elokuvaa ja silloin romanttinen komedia sopii mainiosti siihen nälkään. Tuoreimpana kotimaisena versiona tätä tarjoaa Saara Cantellin ohjaama Ainoat oikeat.

Hanna (Anna-Maija Tuokko) on helsinkiläinen kolmekymppinen fysioterapeutti, jonka elämässä on kaksi hyvää ystävää, Iltalehdessä työskentelevä Elli (Inka Kallén) ja Paula (Jenni Kokander) joka toimii pr-toimistossa. Naisten elämät pyörivät miesuhteiden ympärillä. Hannalle ei kelpaa kukaan, Elli on miestennielijä ja Paulalla on hieman vakiintuneempi tilanne.  


Hannan rakkauselämä ottaa uutta kurssia kun hän eräänä syksyisenä yönä törmää komeaan Markukseen (Ilkka Villi). He aloittavat suhteen iloisen sinkkuseksin nimissä. Nimetkin tulee kysyttyä vasta toisen tapaamisen jälkeen. Hanna iloitsee uudesta vapautuneesta menostaan, kunnes Markus ilmaisee, että haluaisi vakavamman suhteen. Hannakin tajuaa olevansa rakastunut - ja sitten mies katoaa.

Tässä vaiheessa päästään vauhtiin. Elokuvan alku oli hieman kiusallisen teennäinen, mutta sitten alkaa löytyä luontevuutta ja koomisia sävyjä. Juonikin kulkee kuten romanttisissa komedioissa on tapana, epäonnen ja sattumusten kautta.

Hannan elämä ottaa kadonneen Markuksen jälkeen uuden suunnan kun hänet palkataan Lahteen kuntouttamaan auto-onnettomuudessa loukkaantunutta pääministeriä, Ismo Majuria (Antti Reini). Vares-Reiniä on kuitenkin vähän vaikea kuvitella pääministeriksi. Pian Hanna kuitenkin on jo pääministerin morsian (olisivatko Sauli ja Matti mahdollisesti tarjonneet käsikirjoittajalle inspiraatiota tähän...) ja ennen pitkää ollaan vaikeassa valintatilanteessa, sillä molemmat mieskandidaatit ovat hyviä.Mukavia miehiä tosiaan molemmat, mutta jäin kuitenkin vielä miettimään olivatko ne "ainoat oikeat" sittenkään edellä mainittuja miehiä vai sittenkin Hannan hulvattomat ystävät. Kolmikon välinen kemia ja hulluttelu oli nimittän varsin hauskaa katsottavaa ja ystävykset tukivat toisiaan myös hankalissa paikoissa.

Romanttinen komedia on vaikea laji, tämä on osastoa ihan kiva, mutta paikoin kiusaannuttava. Juoni ontuu välillä, mutta näyttelijöissä on lämpöä ja eloa. Hannaa esittävä Anna-Maija Tuokko on ihan uskottava, mutta komediataitoja osoittaa etenkin Elliä näyttelevä, Kotikadustakin tuttu Inka Kallén. Pienemmässä sivuroolissa oleva pääministerin avustaja Anders (Sampo Sarkola) on myös varsin onnistunut hahmo.

Tämän tyyppinen elokuva tuntuu onnistuvan kohtuullisen hyvin Britanniassa ja Amerikassa, mutta Suomessa tämä tuntuu vaativan vielä harjoittelua. Ehkä tämä elokuva innoittaa lisäkokeiluihin, joten seuraavaa romanttista iloittelua odotellessa.

Ohjaaja: Saara Cantell
Pääosissa: Anna-Maija Tuokko, Antti Reini, Ilkka Villi.
Suomi 2013
Katso elokuva traileri >>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti